Blog Section

ESWT – ZVUČNI ŠOK TALAS

ESWT – ZVUČNI ŠOK TALAS
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

ESWT (Extracorporeal shock wave therapy) – zvučni šok talas terapija

ESWT – Zvučni šok talas zauzima posebno mesto u lečenju u našoj ordinaciji.

Terapija koleno, kalcifikat u kolenu. Zvušni šok talas.

Terapija spada u konzervativne terapije (ne oštećuje integritet kože) a učinak je radikalan jer je u stanju da razbije kalcifikat u mekim strukturama (tetivama) ramenog zgloba (PAHS), lakta kod teniskog lakta, uklanja popularno nazvan trn u peti, kao i kalcifikate u kukovima i kolenima, a primenjuje se i na kičmenom skeletu. U svetu je metoda priznata i poznata više od deset godina i masovno je u upotrebi kao najsvrsishodnija.

Krasi je velika efikasnost savremenog metoda, minimalan broj kontraindikacija, kratko trajanje procedura, a mogu je koristiti i osobe sa osteoprozom, kod kojih su neke fizikalne terapije nedozvoljene. Suštinski je u pitanju litotripter (razbija kamen u bubregu) ali neuporedivo manje snage da se ne povrede tkiva i ne može „razbiti“ kosti.

Metoda je bezbolna, kratka a postoji i posebna šema lečenja. Naravno obavlja, pored pomenutog, i sve što klasične fizikalne terapije čine, tj. ubrzava cirkulaciju, metabolizam, ishranjenost tkiva, kupira bol. Pored razbijanja kalcifikata, inicira stvaranje kapilarne mreže novonastalih krvnih sudova što potpomaže fazu izlečenja.

Terapija nije „brzometna“ i pravi rezultati traže vremenski period od oko dva meseca, a kako u medicini nema pravila, nekada su rezultati prisutni odmah. Ono što je još važnije, trajni su, bez recidiva. Za razbijeni kalcifikat (što RTG pokaže) potrebno je vreme od 6-8 nedelja da se resorbuje i izluči – nestane iz organizma.

Za više detalja o ESWT šok talas terapiji pročitajte tekst doktorke Uzelac iz dnevnog lista večernje novosti.

Za sva pitanja i nedoumice u vezi ESWT šok talas terapije, načina na koji to radimo u našoj ordinaciji, cenovnika naših usluga i dr, pišite nam u komentarima ispod teksta, ili preko kontakt stranice odnosno na email doktorki Veri Uzelac (ordinacija@drverauzelac.rs).

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Comments (22)

  • Na RTG snimku se vidi da imam tkz petni trn u peti.Bolovi su veliki,
   ujutro me bolu peta,pa zglob,do podne se bol prenese do kolena,a kasnije i do kuka,kicme pa uvece neznam vise sta me sve ne bole.
   Nosim uloske kupljene u apoteci-standard ,ali to slabo pomaze.Pomeraju se ,neznam kako da ih nosim.Nosim ih u carapama ,pa se pomeraju.
   Recite mi kako se kod Vas leci petni trn,i koliko bar orjentaciono kosta terapija,Nisam iz Beograda,da li se pregled zakazuje.
   Hvala unapred,

 1. Na RTG snimku se vidi da imam tkz petni trn u peti.Bolovi su veliki,
  ujutro me bolu peta,pa zglob,do podne se bol prenese do kolena,a kasnije i do kuka,kicme pa uvece neznam vise sta me sve ne bole.
  Nosim uloske kupljene u apoteci-standard ,ali to slabo pomaze.Pomeraju se ,neznam kako da ih nosim.Nosim ih u carapama ,pa se pomeraju.
  Recite mi kako se kod Vas leci petni trn,i koliko bar orjentaciono kosta terapija,Nisam iz Beograda,da li se pregled zakazuje.
  Hvala unapred,

 2. Na RTG snimku se vidi da imam petni trn u desnoj peti. Posle duzeg trcanja sutradan ujutro imam manji bol u peti. Traje 2-3 dana i nestane.
  Interesuje me terapija talasima i koliko orjentaciono kosta terapija,
  Hvala unapred

 3. Poštovani,
  mojoj majci je dijagnostikovan kalcifikat ramena tj. smrznuto rame. Zanima me koja je cena terapije zvucnim sok talasima u vasoj ordinaciji.
  Takođe, me interesuje da li se ovom metodom može ukloniti kalcifikat iz lakatnog zgloba nastao nakon iščašenja.
  Hvala unapred

 4. Postovanje,
  imam kalcifikaciju pripoja ahilove tetive za kost(bolno i nateceno). Isao sam na elektro terapije, a i sam kod kuce to radim svaki dan. Interesuje me vas tretman ESWT (Extracorporeal shock wave therapy) – zvučni šok talas terapija kojom razbijate kalcifikate. Kolika je cena jednog tretmana i koliko ucestalo mesecno bih trebao da ih radim? Hvala

 5. Pojavio mi se petni trn i idem vec cetvrtu nedelju na fizikalnu terapiju,magnet ,struja ali mi nista ne pomaze.i dalje me boli i onemogucava u radu inace sam med. sestra…koliko bih puta trebala da dodjem i koliko kosta zvucni sok talas?

 6. Poštovani,
  već neko vreme imam velike bolove u desnoj peti. Od prijateljice koja je imala petni trn sam saznala kako se manifestuje. Tako da sam shvatila da je to i moj problem. Interesuje me koja je procedura (da li je potreban snimak…) i cena tretmana zvučnim šok talasima u Vašoj ordinaciji.

 7. Postovanje..imam prilican broj manjih ili vecih zadebljanja oko zglobova ( na ramenu, na patelama,na unutrasnjoj strani prstiju ruke iznad i ispod mesta pregiba prsta i nisu bolna stim sto posle vecih aktivnosti(posla) koza na tim mestima zadeblja..promene su unazad godinu ipo…) poslednja mesta na kojima su se desila su stopala, posebno vanjska strana oba mala prsta su osetljiva i bolna na pritisak odozdo kao i mesto oslonca iza 2 3 i 4 prsta..to poslednje datira od avgusta i takodjer koza zadeblja i bolna je na pritisak..razne kreme uspeju da odloze i omeksaju kozu ali na nekoliko dana i onda moram da je otopim i sastruzem mehanicki..zanima me dali eswt moze da pomogne u ovakvim stanjima i okvirna cena tretmana ako moze..hvala

 8. Poštovani,
  Duže vreme imam problem sa bolom u levoj peti (od decembre 2019. godine).
  Interesuje me cena pregleda i tretmana za razbijanja trna u peti? Koliko traje 1 tretman, i koliko tretmana je potrebno (koliko je razmak između tretmana)?
  Hvala Vam unapred…

 9. Molim vas uvazena Dr Uzelac,imam kalcifikata u malo iznad peta obostano plus od pre neki dan u kolenu duz cele patele,trcim polumaratone,imam 54godine,molim vas vase misljenje i cena po terapiji sok vejvom.

 10. Molim vas imam obostrano kalcifikate na malo iznad peta +na pripoju patele desnog kolena,imam velike bolove u kolenu,gotovo da mi je koleno u funkciji 30%molim Vas vase misljenje i cena terapije dok vejva,hvala Vam unapred.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *